Екскурзије

НАСТАВА У ПРИРОДИ - ЗЛАТИБОР

Ученици првог, другог, трећег и четвртог разреда из Сакула, као и ученици других разреда из Сефкерина и Опова, са њиховим учитељима боравили су на Златибору, тј. у Сирогојну од 17. до 23. марта 2019 године .

Боравак нам је био леп. Обишли смо: музеј на отвореном „Старо село“ и видели: „Главну кућу“, „Музеј плетиља“, цркву, „Стару учионицу“.Такође смо посетили водопад „Гостиље“, „Стопића пећину“ и центар Златибора.

Поред лепих шетњи где смо упознали лепоте наше Србије, имали смо организоване и друге активности: спорстке сусрете, журке, маскенбал, „Шиз – фриз“, „Игре без граница“, „Покажи шта знаш“.

Деца су се лепо забавила, научила лепе кореографије и стекла нове пријатеље.

Са Златибора смо понели дивне успомене.

                                                                                                                                                                         Катица Фишћан

 

Посета Фестивалу науке

Ученици наше школе су у петак 30. новембра 2018. године посетили сајам науке - манифестацију која деци приближава науку кроз експерименте, огледе и изложбе. Ученици седмог и осмог разреда матичне школе и издвојених одељења, у пратњи наставника, су уживали у припремљеном садржају.

 

Екскурзије ученика 2017/2018.

Пети разред

Путни правац: Ковачица - Зрењанин - Бело блато - Царска бара 

Седми разред

Путни правац: Топола - Опленац - Орашац - пећина Рисовача - Буковичка бања

7 6

 

Летовање у организацији Црвеног крста

На предлог и у организацији Црвеног крста србије, уз сарадњу школе у периоду од 10.08. до 20.08.2017. године двадесет петоро ученика наше школе боравило је у одмаралишту Црвеног крста Србије ''Криста Ђорђевић'' у Баошићима.Десетодневни боравак ученика обухватио је Летњу школу Црвеног крста, коју реализују едукатори, млади волонтери Црвеног крста. Програм рада прилагођен је узрасту (13, 14 година) и интересоваљу деце.

Организована је школа пливања, коју је водио професионални инструктор. Наша деца непливачи искористила су ту погодност и научила да пливају. Боравак на плажи и купање деце било је под будним оком спасилаца и васпитача. Стални надзор лекара педијатра подразумевао је и обилазак деце за време боравка на плажи.

Јасмина Латовљев

 

УЧЕНИЦИ ТРЕЋИХ И ЧЕТВРТИХ РАЗРЕДА НА НАСТАВИ У ПРИРОДИ - ГУЧЕВО

          gucevo1        gucevo 2

Четвртаци наших школа, матичне из Опова и издовјених одељења из Баранде, Сакула и Сефкерина од јуче 30.марта 2017. бораве на седмодневној настави у природи на Гучеву. Тамо ће остаи до 6.априла. Учиће у новом инспиративном окружењу, уживаће у природи. Желимо им лепо време и да се врате са пуно лепих утисака.
                                                                                                                                               Бојана Црногорац

 

Посета Фестивалу науке

Око 100 ученика седмог и осмог разреда матичне школе и издвојених одељења je, у пратњи наставника (Марија Јовановић, Биљана Алавуковић, Маријана Легетић, Јасмина Ђукић, Весна Николић и Јелена Иванић), 14. децембра 2017. посетилo Фестивал науке. Под слоганом ''Један на један'' фестивал се одржава по једанаести пут, на Београдском сајму, од 14 до 17.12.2017. године. Ученици су били у прилици да у непосредном контакту са научницима испробају различите експерименте и погледају научне поставке. После обиласка поставке фестивала ученици су погледали научно-фантастичну представу ''007- Тајна научна агенција'' у којој су уживали.

Бројач посета

824284

Јавне набавке

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31