Енергетска ефикасност-Окрени на зелено

Министарство рударства и енергетике Републике Србије, уз подршку Европске уније, почело је од средине новембра месеца да спроводи активности подизања свести о уштеди енергије под слоганом „Енергетска ефикасност-окрени на зелено”. Основна школа „Доситеј Обрадовић” , у сарадњи са локалном самоуправом, укључила се у акцију низом промотивних и едукативних активности.

У основној школи „Доситеј Обрадовић” у Опову, као и у издвојеним одељењима у Баранди, Сакулама и Сефкерину, ученици у млађим и старијим разредима су гледали пригодне видео спотове са YouTube-а у вези енергетске ефикасности, као и ппт презентацију. Видели су разне начине за уштеду енергије и чули низ практичних савета за свакодневну примену.

Ученици петих разреда у Опову су радили ликовне радове и направљена је изложба, а у Баранди су направили плакат на тему енергетске ефикасности.

Шестаци у Сакулама су направили плакат на тему „Окрени на зелено”.

Осмаци у Опову су писали литерарне радове на тему енергетске ефикасности.

Друштвену игру и квиз знања „Играј за енергију” играли су ученици у шестом и осмом разреду у Сакулама, у седмом разреду у Опову као и у осмом у Баранди.

Деца која су учествовала награђена су промотивним мајицама.

Остваривање визије о зеленој Србији могуће је уз образовање младих људи и усмеравње на важност добијања енергије из обновљивих извора.


ENERGETSKA EFIKASNOST(VIDEO)

 

Бројач посета

824275

Јавне набавке

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31